Откриване на изложбата “Баш майстора – Завинаги” в Държавен архив – Варна

На 1 ноември 2018 г. от 18:00 часа в Държавен архив – Варна ще бъде представена изложбата “Баш майстора – Завинаги”. В изложбената зала ще бъдат показани дълго събираните от дъщерята на Кирил Господинов – Веселина Господинова, документи, лични снимки и негови вещи. Изложбата ще продължи в периода 1 ноември 2018 г. – 1 януари 2019 г. Тя ще дари всички събрани през годините спомени на Държавен архив – Варна.
филм - Баш майстора на море“Баш майстора – Завинаги” е продължение на проекта на Веси Господинова, по който тя работи от няколко години. В деня на откриването очаквайте още безплатна прожекция на филма “Баш майсторът на море”, както и възможност да се докоснете до Веси Господинова във времето за срещи и разговори.
Акцентът на вечерта е представянето на авторската ѝ книга “Баща ми – баш майстора” посветена на великия Кирил Господинов. Причината да избере град Варна е символична за баща и дъщеря – те са силно обвързани с това място. За тези от Вас, които не са запознати Кирил Господинов е роден в село Гроздьово (Варненско), като години по-късно се връща да живее отново в родния край.

Не пропускайте този уникален проект и нека отдадем почит на това начинание!

Култовата роля на големия Кирил Господинов оживява във Viber стикера “Баш майстор”.
Последвайте нашето Viber Community “Обичам БГ кино и театър” за повече интересна информация около българското кино и театър.