Комедията “Службогонци” по Иван Вазов на 22 октомври в Драматичен театър “Йордан Йовков” – Добрич!

Драматичен театър “Йордан Йовков” Ви кани да се насладите на едно представление по Иван Вазов, с истории актуални и днес. Постановка изпълнена със смях,  примесена с малко тъга и страх.

службогонци-вазовСпектакълът “Службогонци” по Иван Вазов ще се играе на 22 октомври (понеделник) от 19:00 часа в Голямата зала на театъра. Постановката е част от новите заглавия във връзка с отбелязването на 90-годишнина на Драматичен театър “Йордан Йовков” – Добрич.
“Службогонци” е една типична комедия, написана през 1900 година, която представя българските нрави след Освобождението. В актьорския състав ще видите Красимир Демиров, Мила Боянова, Мария Гинкова, Пламен Маринов, Димитър Петров, Стефан Сърчаджиев, Филип Янев, Мария Генова, Татяна Христова.
“Кой мисли за интересите на държавата, на страната? … Всяка партия има своите хиляди гладници, хиляди “наши”, които е длъжна да нареди на държавната трапеза, като дойде на власт…Всяка партия си има войска паразити, откъснати от живота, непотребни на обществото, които могат да живеят само на народния гръб… И тая сган расте, увеличава се всеки ден и час. Така е било досега, така ще бъде и занапред. Ужасно! Ето неизличимия недъг на изкиления парламентарен живот у нас. Всички съдействаме за разпространението заразата на леността, на развалата на народната душа, губим цели поколения, като ги правим неспособни за труд и честност!… “
Иван Вазов , 1903 г.

Допълнителна информация и билети:
Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич (от 9.00 до 18.00 часа) и
на тел: 058605 573