Нощ на театрите 2019

Нощ на театрите е част от платформата Европейската театрална нощ, създадена през 2008 г. от хърватски театрални дейци. Тази година датата, която очакват всички любители на театралното изкуство, е 16 Ноември!

С падането на нощта, културният живот поема нова енергия – театърът никога не спи! Магията му оживява пред затаените погледи на почитатели и зрители. В Нощта на театрите магията, наречена Театър, променя времевите и пространствени измерения, превръща градовете в “сцени”, насища живота с особен артистичен смисъл и завладява сърцата на хилядите зрители!
За поредна година почитателите на театъра ще имат възможност за надникнат зад кулисите на Народния театър “Иван Вазов” и да се докоснат до най-съкровените места, където се ражда магията по време на вълнуваща разходка в компанията на любими актьори.
Морската ни столица Варна пък ще се превърне в една от най-горещите точки в Нощта и ще радва почитателите на театъра два дни – от 15-ти до 16-ти Ноември (пълната програма може да видите тук).
Пълният списък с градовете, които ще се превърнат в „сцени“ на тазгодишната Нощ на театрите включва София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Хасково, Смолян, Шумен, Димитровград, Добрич, Кърджали, Плевен, Велико Търново, Симитли, Сливен. Пълният списък на участниците може да разгледате тук.