Warning: Undefined array key "status" in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/easy-facebook-likebox.php on line 69

Warning: Undefined array key "status" in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/easy-facebook-likebox.php on line 85

Warning: Undefined array key "status" in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/easy-facebook-likebox.php on line 191

Warning: Undefined array key "status" in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/easy-facebook-likebox.php on line 193

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/instagram/admin/includes/class-esf-insta-skins.php on line 111

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/iclarity/news.bulgariancinema.com/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/facebook/admin/includes/efbl-skins.php on line 126
Театрална среща Варна 2019 г. – Обичам българското кино – BulgarianCinema.com

Театрална среща Варна 2019 г.

Заповядайте на Театрална среща Варна 2019 г. Театралният фестивал, който се организира за пръв път в морската ни столица е посветен на 60 години Театър Щурче, защото Щурче не е просто школа, а явление в културния живот на града и страната ни. 
В рамките на следващите 6 дни (от 8 до 13 октомври) в залата на Театър Щурче на ул. “Ангел Кънчев” 20, ще можете да се насладите на прекрасни спектакли, гостуващи в града ни за пръв път. Програмата има две направления – спектакли за възрастни и спектакли за деца.

Програма:

8 октомври, 19.00 ч.
“Абсурдни времена”
“Абсурдни времена” се базира върху едноименната книга на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев! Поетичният диалог между Него и Нея, в който може да се припознае всеки, е в изпълнение на Нона Йотова и Петър Антонов!
Вход с билети от 15 лв. и 12 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му.)

9 октомври, 11.00 ч.
“Клоунът и неговите приятели”
Кои са децата на Клоуна, на Артиста представящ своето изкуство пред малки и големи, пред бедни и богати, на сцена или на площад? Кой му създава най- много проблеми и в същото време е най- големия източник на обич и вдъхновение? Куклите разбира се! Само те могат да бъдат толкова наивни и смешни, толкова самоуверени и непохватни, толкова чистосърдечни и обичливи колкото техния създател и баща – Клоунът!
Вход с билети: 6.00 лв.

9 октомври 2019, 19.00 ч.
“Мечтата на пътуващия актьор”
Спектакълът е един театрален експеримент на режисьора Съни Сънински и актьора Георги Спасов с известната приказка на Ханс Кристиян Андерсен “Принцесата върху граховото зърно”. Както казва героят на спектакъла – Пътуващият актьор: “Това е една мечта, описана с думи… и с гуми”. Да най-обикновени велосипедни гуми, които обаче могат да се превръщат в най-необикновени неща: от грахови зърна до пламтящи от любов сърца.
Билети: 12 лв. и 10 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

10 октомври 2019, 11.00 ч.
“Рисувани приказки”
Любимият на всички варненски деца интерактивен спектакъл -“Рисувани приказки”.
Билети: 6 лв

10 октомври, 19.00 ч.
“Кой прибира сутрин звездите?”
Компилацията между театрална игра и живо музикално изпълнение, прави спектакъла различен и емоционален. Музикалните изпълнения допълват сценичното решение. На сцената е рок група която има репетиция. Те са в своята репетиционна. Солиста на групата е вглъбен в себе си, мислите му го отвеждат в негови спомени и мисли. Представлението е изградено от монолози, които актьора споделя на публиката.
Билети: 12 и 15 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

11 октомври, 11.00 ч.
“Островът на съкровищата v 1.0”
Синтез на куклен театър с добавена и виртуална реалност. Малка Театрална Компания има удоволствието да ви покани на първия в света спектакъл, комбиниращ класическо сценично действие с високите технологии за добавена и виртуална реалност – Островът на съкровищата v1.0.
Билети: 12 лв. и 10 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

11 октомври, 19.00 ч.
“В края на ноември”
Авторски спектакъл на Румен Гаванозов и Станислава Кръстева Сценография: Станислава Кръстева Участва: Румен Гаванозов Представлението търси своята публика сред хората в „съзнателна възраст”, колкото и относително да е това понятие. Нагоре, нагоре и надалече… Това е една история за пътя.
Билети: 12 лв. и 10 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

12 октомври 2019, 11.00 ч.
“Червената шапчица”
Той е хищник. Той е криминално проявен. Той е зверски гладен… Тя пък е ГОЛЯМАТА Червена шапчица и е същински трън в гащите! Следва игра на криеница, лудо надбягване, борба свободен стил, в която всички средства са разрешени. И гъделичкане, разбира се!
Билети: 6 лв.

12 октомври 13.00 ч.
“Фокус-бокус шоу”- Магично шоу Арсен Маджик
Атрактивна среща на най-малките с един от най-вълшебните вълшебници. Arsen подарява на всички усмивки и радостни мигове със своята шоупрограма. Артистът е покорил множество международни сцени и е носител на награди от Балкански и Международни първенства.
Билети: 6 лв

12 октомври, 19.00 ч.
“Живак”
Дебют на актьора от врачански произход Димитър Живков като автор на пиеса, посветена на врачанския манталитет, чувството за хумор и светоглед. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Билети: 15 лв. и 12 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

13 октомври, 11.00 ч.
“Миниатюри”
“Миниатюри” на братя Райкови е емблематичен за творчеството на театър Щурче. Той е съставен от 8 миниатюри създадени по различно време, но носещи стила и философията на театър Щурче. Уникалното е, че се играе с оригиналните кукли някои на повече от 40 години.
Вход: 6.00 лв

13 октомври, 19.00 ч.
“Стихове и джаз”
Стиховете на актрисата Даниела Викторова и Groove Lines Project.
Groove Lines Project е варненско фюжън, блус, джаз, рок, фънк трио създадено в началото на 2018 г. от Георги Харизанов (китара), Борислав Борисов (бас) и Пламен Пеев (ударни).
Вход с билети: 12 и 10 лв. (За ученици, студенти, пенсионери. Билетът важи с документ удостоверяващ правото на използването му)

Вашите билети можете да закупите на всяка каса на Еasy Pay или в електронната система на Еpay Go: https://epaygo.bg/4056654678